سومین همایش ملی دوسالانۀ آموزش زبان فارسی به غیرفارسیزبانان روزهای چهارشنبه و پنجشنبه، اول و دوم بهمن ماه سال ۱۳۹۹ برگزار خواهد شد. همایش نخست در سال ۱۳۹۵ با محوریت واکاوی منابع آموزش زبان فارسی به غیرفارسیزبانان و همایش دوم در سال ۱۳۹۷ با محوریت استانداردسازی مواد آموزشی برگزار شده بود. اینک سومین دورۀ این همایش با محوریت آموزش ادبیات، تاریخ و فرهنگ به غیرفارسیزبانان به صورت مجازی برگزار میشود.
این همایش شامل شش نشست با عناوین «نقد و بررسی منابع آموزشی»، «ایرانشناسی»، «جایگاه فرهنگ در آموزش زبان فارسی»، «دستور آموزشی»، «محتوای چندرسانهای در آموزش و مطالعات زبان فارسی»، «گسترش زبان فارسی در جهان؛ پیشرفتها و چالشها» است.
در این نشستها، سخنرانان نتیجۀ مطالعات و پژوهشهای خود در زمینههای مختلف را به صورت سخنرانی ارائه میکنند. علاوه بر آن، یک نشست به گفتوگو دربارۀ «آموزش زبان فارسی؛ مجالی برای ترویج فرهنگ و تاریخ ایران» با حضور استادانی از دانشگاه تهران، دانشگاه شهید بهشتی و بخش شرقشناسی دانشگاه گرجستان اختصاص دارد. مقالات برگزیدۀ این همایش، در مجلۀ تاریخ ادبیات (ویژهنامۀ همایش) منتشر خواهد شد. این همایش توسط مرکز بینالمللی آزفا با همیاری معاونت پژوهشی دانشکدۀ ادبیات و معاونت پژوهشی دانشگاه شهید بهشتی و وبینار بهشتی به صورت مجازی برگزار خواهد شد.
محورهای همایش
- نقش ادبیات، تاریخ و فرهنگ ایران در گسترش آموزش زبان فارسی
- تاریخ آموزش زبان فارسی در داخل و خارج از مرزهای ایران
- نقش سایر کشورهای فارسی زبان در اشاعة زبان فارسی در گذشته و امروز
- بررسی فعالیت نهادهای آموزش زبان فارسی در خارج از ایران
- خدمات ایرانشناسان غیرایرانی به زبان فارسی
- بررسی و نقد و استانداردسازی منابع آموزش زبان فارسی
- تدوین منابع آموزش زبان فارسی با محوریت اهداف ویزه (ادبیات؛ تاریخ فرهنگ و ایرانشناسی)
- روشها و نظریه های آموزش زبان فارسی و راهکارهای بومی سازی آنها
- اصول و مبانی سطح بندی محتوای آموزشی
- روشهای آزمون سازی
- تهیه محتوای چند رسانهای در آموزش زبان فارسی
- آموزش زبان فارسی در بسترهای محازی و مبتنی بر وب (باتوجه به بحرانهای کنونی)
- رابطه آموزش زبان فارسی و سایر مطالعات میان رشته ای